5 روش برای دانلود رایگان و قانونی مقالات پژوهشی

5 روش برای دانلود رایگان و قانونی مقالات پژوهشی

 

نشر تحقیق و پژوهش یک زمینه گران‌قیمت، هم برای محقق و هم برای خواننده است. بیشتر مطالعات علمی وقتی محقق از پرداخت حق‌الزحمه نشر برای انتشار رایگان امتناع می‌کند پشت دیوارهای پرداخت هزینه قرار می‌گیرند.

در این پست، قصد داریم روش‌های دانلود رایگان و قانونی مقالات پژوهشی را به اشتراک بگذاریم.

1.گوگل اسکولار (Google Scholar)- بزرگ‌ترین موتور جست‌وجوی مقالات پژوهشی

حدود 90% مقالات پژوهشی با استفاده از google scholar دریافت می‌شوند. وقتی در گوگل اسکولار مقاله‌ای را جست‌وجو می‌کنیم، به دنبال pdf آن می‌گردد. اگر این فایل در دسترس باشد، لینک مستقیم آن را جلوی عنوان مقاله نشان می‌دهد.

دانشگاه‌ها، شبکه‌های اجتماعی دانشگاهی یا وب‌سایت پورتفولیو پژوهشگران این pdf ها را میزبانی می‌کنند. با کلیک روی pdf می‌توانید به‌طور مستقیم مقاله پژوهشی را قانونی دانلود کنید.

2.اریک (ERIC)- آرشیو مطالب دانشگاهی ژورنالی و غیر ژورنالی

مرکز اطلاعات منابع آموزشی (ERIC) بخشی از وزارت آموزش‌وپرورش ایالات‌متحده است. به‌عنوان آرشیو انتشارات دانشگاهی عمل می‌کند. بعد از Google Scholar، مطلوب‌ترین روش برای دانلود مقالات پژوهشی بدون پرداخت هزینه است.

اریک نه‌تنها دربرگیرنده نشریات ژورنالی بلکه کتاب‌ها و متون ادبی نیز می‌شود. هردوی مطالب ژورنالی و غیر ژورنالی که توسط ERIC نمایه شده موردبررسی دقیق قرار می‌گیرند. ERIC دو بار در سال منابع تحقیقاتی جدیدی به سیستم پایگاه اطلاعاتی خود اضافه می‌کند.

3.شبکه‌های اجتماعی دانشگاهی - جایی که محققان با هم ملاقات می‌کنند

حدوداً شش شبکه اجتماعی خوب دانشگاهی هست که منحصراً برای محققان و دانشمندان در دسترس قرار می‌گیرند. همه آن‌ها مجهز به ویژگی‌های برجسته‌ای هستند. یکی از ویژگی‌های آن بارگذاری، اشتراک و استناد مقالات پژوهشی است. در زیر شبکه‌های اجتماعی برتر آورده شده است

ResearchGate

Academia.edu

بسیاری از محققان نسخه‌های مقالات پژوهشی خود را در این سایت‌ها آپلود می‌کنند. فقط باید مقاله‌ای که می‌خواهید را دانلود کنید جستجو کنید. نه‌تنها مقالات، کتاب‌های کامل و فصل‌های کتاب را نیز می‌توان در مکان پیدا کرد.

4.اکوسیا (Ecosia) جست‌وجوی فایل pdf مقاله بر اساس مدل مشخص

Ecosia موتور جست‌وجوی با پشتوانه سایت بینگ (Bing) است. ویژگی خوبی برای جستجوی فایل pdf برای یک اسم خاص دارد. وقتی دکمه جستجو را بزنید، تمام اینترنت را برای فایل pdf با همان نام می‌گردد. با شبکه‌های اجتماعی دانشگاهی، وب‌سایت‌های دانشگاهی و وب‌سایت‌های شخصی محققان هم ارتباط برقرار می‌کند.

یک نکته خاص در مورد این موتور جستجو وجود دارد. برای هر جست‌وجویی که انجام می‌دهید یک درخت می‌کارند. درآمد حاصل از تبلیغات در موتورهای جستجو به حفاظت از محیط‌زیست کمک می‌کند. همچنین گزارش‌های مالی خود را بارگذاری کرده‌اند تا کاربران به آن‌ها اعتماد کنند.

5.ایمیل (Email)- ارتباط با نویسنده مسئول مقاله برای دریافت نسخه رایگان

در هر مقاله‌ای که منتشر می‌شود، یک نویسنده مسئول وجود دارد که نشانی ایمیل او در آنجا ذکرشده است. به هدف دیگری در مقاله درج می‌شود، اما می‌توانیم برای دریافت یک نسخه رایگان از مقاله یا داده‌های تکمیلی از آن استفاده کنیم.

برخی این کار مفید نمی‌دانند، اما از دانلود کردن مقالات از وب‌سایت‌های غیرمجاز که بدتر نیست.

اگر نتوانستید نشانی ایمیل را در مقاله بیابید، کافی است نام نویسنده را به همراه موسسه در گوگل جستجو کنید. گوگل شما را به پروفایل نویسنده در وب‌سایت موسسه می‌برد. می‌توانید نشانی ایمیل را در آنجا پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.